Bolognai spagetti

Tulajdonképpen ez a recept ugyanaz, mint a tepsis spagetti, csak nem keverjük össze, és tesszük be sütőbe, hanem bolognaiként tésztával fogyasztjuk. Csupán azért osztom meg veletek újra ezt a receptet, mert ezúttal videót is készítettem hozzá, amit az elkészítés leírása után találtok meg. 

Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

IMG_0023_2

Hozzávalók:

500 g spagetti tészta

80 dkg darált sertéshús

2 hagyma

3 evőkanál sűrített paradicsom

10 evőkanál ketchup

kb. 2 teáskanál fokhagyma (granulátum)

kb. 2 teáskanál oregánó

kb. 2 teáskanál bazsalikom

kb. 2 teáskanál majoránna 

2,5-3 dl víz

sajt

Elkészítés:

1. A tésztát sós vízben megfőzzük.

2. A bolognai raguhoz a hagymát apróra vágjuk, és egy kevés olajon megdinszteljük.

3. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és készre pirítjuk.

4. Majd hozzáöntjük a paradicsomot, ketchupot, fokhagymát és ízlés szerint a fűszereket. 

5. Végül a kívánt sűrűséghez mérten vizet adunk hozzá, pár percig összeforraljuk, és kész is.

6. Sajttal megszórva tálaljuk. 

Címkék: , , , , , , , ,
Tovább a blogra »