Hab a tortán

Mákos guba torta

Azt hittem, hogy nagy dolgot találtam ki azzal, hogy a mákos gubát tortaként készítettem el, de sajnos rá kellett jönnöm, hogy ezt már nagyon sokan megcsinálták előttem. De nem baj, azért egy kicsit mégis a sajátomnak érzem, hiszen mikor belekezdtem, még nem tudtam, hogy kismillió ilyen recept van még az interneten. Szerintem nagyon mutatós, és semmivel nem kerül több időbe így elkészíteni, mint hagyományos módon. 🙂 
Az elkészítésről készült videót lentebb találjátok. 🙂
Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

IMG_0061_2

Hozzávalók (kb. 26 cm):
5 db kifli
15 dkg darált mák
5 dkg porcukor
3 tojás
8+10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dl tej

Elkészítés:
1. A kifliket karikákra vágjuk.
2. A mákot és a porcukrot összekeverjük.
3. A tojássárgáját 8 dkg cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
4. Egy lábasban a tejet elkezdjük melegíteni, majd hozzáadjuk a cukorral elkevert tojássárgáját.
5. Összemelegítjük, de nem forraljuk!
6. Egy csatos tortaformát kivajazunk, majd a következő sorrendben összeállítjuk: kifli, porcukros mák, tejes öntet. 
7. A rétegeket addig ismételjük, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
8. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a 10 dkg cukrot, és egy rövid ideig tovább verjük.
9. A tojásfehérje habot a mákos guba tetejére simítjuk.
10. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
A vanília sodó receptjét a mákos guba receptjénél találjátok.

IMG_0033_2

IMG_0076_2

IMG_0087_2

IMG_0088_2

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!