Először is elnézéseteket szeretném kérni a videóban fellelhető apróbb csalásokért. Ugyanis pénteken sikerült szépen elvágnom a kezem, és amíg a varratot ki nem szedik, addig ezzel a szép “kis” kötéssel kell tevékenykednem. Így az olyan részeket, amelyek megegyeznek már korábban felvett részekkel, inkább a kötésmentes formában vágtam be a videóba. Illetve a torta díszítését sem tudtam olyan szépen megoldani így, úgyhogy abban már biztos vagyok, hogy nem az elkövetkezendő 1-2 hétben fogom életem nagy tortáit elkészíteni. 😀
A videót lentebb találjátok. 🙂
Na de most pár szót a tortáról: az Oreo pite receptjénél említettem, hogy több Oreos receptet is megálmodtam, és akkor megígértem, hogy elhozom a már korábban elkészített torta receptjét is, csak szebb kivitelben. Ez nem igazán jött össze most sem, de amint lesz lehetőségem, újra megcsinálom, és arról is kaptok majd képeket. 🙂
Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/
Hozzávalók (24 cm):
Piskóta:
6 tojás
6 evőkanál cukor
3 evőkanál liszt
3 evőkanál kakaó
1 mokkáskanál sütőpor
Krém:
25 Oreo keksz
4 csomag tejszín ízű pudingpor
12 evőkanál cukor
1 l tej
4-5 dl habtejszín
Díszítés:
10 Oreo keksz
Elkészítés:
1. A piskótához szétválasztjuk a tojásokat.
2. Egy tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjét.
3. Egy másikban pedig habosra keverjük a tojássárgáját a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásfehérje habhoz.
4. Végül pedig hozzáadjuk az átszitált lisztet, sütőport és kakaót.
5. A formát kibéleljük sütőpapírral vagy kivajazzuk és kilisztezzük – kivéve, ha szilikon formát használunk -, majd beleöntjük a masszát.
6. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
7. Amíg a piskóta sül, elkészítjük a pudingot.
8. A pudingport és cukrot egy kevés tejjel csomómentesre keverjük.
9. Majd a maradék tej hozzáadásával sűrű pudingot főzünk belőle.
10. Félretesszük, hagyjuk kihűlni.
11. A kihűlt pudingot robotgéppel átkeverjük.
12. A habtejszínt felverjük, majd kb. a 2/3 részét hozzáadjuk a pudinghoz.
13. A krémhez szükséges Oreo kekszeket apró darabokra törjük, és a krémbe forgatjuk.
14. A kihűlt piskótalapra kenjük a krémet, majd a maradék habtejszínnel és Oreo keksszel díszítjük. (Én most 7 kekszből kivettem a krémet, majd konyhai darálóval összedaráltam, amivel megszórtam a torta tetejét, a maradékot pedig kettévágtam, és úgy tettem a tortára.)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: