Hab a tortán

Eperzselés túrótorta

Apu reggel kérdezte, hogy lenne-e kedvem sütni egy tortát az egyik alkalmazottjának, mert ma van a szülinapja. De gondolom, ez csak költői kérdés volt részéről, ugyanis tudja jól, mindig alig várom, hogy megegyék az előző sütit, és süthessek valami újat. Mert a helyzet az, hogy én általában csak megsütöm a őket, de csak nagyon ritkán veszek részt az elfogyasztásukban. Ennek fő oka, hogy nekem bőven elég a látvány, illetve az, hogy készítés közben megkóstolom a fázisokat. 🙂 
Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/ 

IMG_0269_2

Hozzávalók (18 cm):
Piskóta:
2 tojás
2 evőkanál cukor
1 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor
½ kávéskanál sütőpor
Túrókrém:
25 dkg túró
10 dkg cukor
3 dl habtejszín
8 evőkanál epres joghurt (kb. 300 g)
Eperzselé:
15 dkg eper
5 dkg cukor
8 g zselatin
Díszítés:
1 dl habtejszín

Elkészítés:
1. Először is a piskótát készítjük el, ehhez a tojásokat szétválasztjuk. 
2. Kemény habbá keverjük a tojásfehérjét. 
3. A cukorral habosra keverjük a tojássárgáját, majd ezt hozzáadjuk a tojásfehérje habhoz, végül hozzátesszük a liszttel elkevert kakaóport és sütőport, majd óvatosan, a fehérjehab túlzott megtörése nélkül összekeverjük.
4. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, megsütjük. Ha kész a piskóta, hagyjuk kihűlni.
5. Ha a piskóta kihűlt, elkészítjük a túrós krémet. 
6. Ehhez a habtejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a villával áttört túrót, illetve az epres joghurtot, és összekeverjük.
Tipp: Ha azt akarom, hogy legyen tartása a krémnek, akkor szándékosan túlverem a habtejszínt, így biztosan nem lesz folyós a krém, ha a többi hozzávaló mértékét is betartjuk.
7. Visszatesszük a piskótalap köré a csatos tortaforma oldalát, majd a tortára öntjük a krémet.
8. Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük az eperzselét.
9. Ehhez az epre és a cukrot összefőzzük, majd a tűzről levéve botmixer segítségével pépes állagúvá keverjük.
10. Végül pedig hozzáadjuk a zselatint, és csomómentesre keverjük.
11. Hagyjuk langyosra hűlni, majd ráöntjük a torta tetejére.
12. Hűtőbe tesszük, amíg teljesen meg nem szilárdul.
13. Tálalás előtt kivesszük, késsel körbevágjuk, és levesszük a tortakarikát.
14. Felvert habtejszínnel, csokival, eperrel kedvünk szerint díszítjük.

IMG_0280_2

IMG_0276_2

IMG_0275_2

IMG_0259_2

IMG_0260_2

IMG_0271_2

IMG_0255_2

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!