Sport szelet

Tegnap délután már nagyon unatkoztam, ezért úgy döntöttem, hogy csinálok valami édességet, viszont ebben a nagy melegben nem volt kedvem bekapcsolni a sütőt. Úgyhogy körbenéztem a konyhában, ahol szépen haladva találtam háztartási kekszet, kakaót, rumaromát…  Majd ekkor ugrott be ez a nagyon egyszerű, mégis isteni finom édesség. Gyorsan elkészíthető, nagy kupival sem jár, a sütőt is békén hagyhatom, így ez volt a tökéletes választás. A másik ötletem a túrós-barackos őzgerinc volt, ám most jobban kívántam valami csokisat, úgyhogy nem hagytam magam eltéríteni. Viszont ha inkább valami gyümölcsöset kívánnátok, akkor mindenképpen próbáljátok ki, mert az is nagyon fini. 🙂

Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

UPDATE!

Niki is elkészítette a receptet, és volt olyan kedves, hogy küldött róla egy képet. Nézzétek, milyen szép lett! 🙂 

Hozzávalók:

50 dkg háztartási keksz – darálva lesz rá szükség, de én jobb szeretem, ha magamnak darálom, így lesznek benne nagyobb szemek is

3 evőkanál kakaópor

25 dkg cukor

2 dl tej

25 dkg margarin

1 üveg rumaroma

Elkészítés:

1. A száraz hozzávalókat összekeverjük.

(Ha a keksz nincs ledarálva, ledaráljuk)

2. A tejet meglangyosítjuk, a margarint megolvasztjuk.

3. Ezeket hozzáadjuk a száraz összetevőkhöz, majd hozzáöntjük a rumaromát is.

4. Összekeverjük, és egy 35×25 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk.

5. Cukorkával megszórjuk, vagy olvasztott csokoládéval (10-15 dkg-ra lesz szükség hozzá) leöntjük.

6. Hűtőbe tesszük, amíg megdermed. – Én egy éjszakára bent szoktam hagyni, másnap reggel már tökéletes.

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »