Málnás mousse torta

Ebben a nagy melegben nem igazán kívánom a tömény édességeket, így most egy könnyed, gyümölcsös tortát hoztam nektek. 

Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

Hozzávalók (18 cm):

Piskóta:

3 tojás

3 evőkanál cukor

1,5 evőkanál liszt

1,5 evőkanál kakaó

1 mokkáskanál sütőpor

Málnás krém:

10 dkg málna

60 g natúr joghurt

50 g porcukor

8 g zselatin

0,25 l víz

1,5 dl habtejszín

Csokoládé lapok:

50 g étcsokoládé

1-2 evőkanál étolaj

Díszítés:

10-12 szem málna

5 dkg étcsokoládé

1-2 evőkanál étolaj

Elkészítés:

1. Először is a piskótát készítjük el, ehhez a tojásokat szétválasztjuk. 

2. Kemény habbá keverjük a tojásfehérjét. 

3. A cukorral habosra keverjük a tojássárgáját, majd ezt hozzáadjuk a tojásfehérje habhoz, végül hozzátesszük a liszttel elkevert kakaóport és sütőport, majd óvatosan, a fehérjehab túlzott megtörése nélkül összekeverjük.

4. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, megsütjük. Ha kész a piskóta, hagyjuk kihűlni.

5. Amíg a piskóta sül, a csokoládé lapokhoz az étolajjal megolvasztjuk a csokoládét. 

6. Majd egy sütőpapírral lefedett tálcára öntjük, vékonyan elkenjük.

7. Kb. 30 percre hűtőbe tesszük, hogy a csoki megdermedjen.

8. Ha kész, kisebb darabokra törjük.

9. Ha a piskóta kihűlt, elkészítjük a málnás krémet. 

10. A málnát, porcukrot és joghurtot botmixer segítségével pépesre keverjük.

11. A habtejszínt kemény habbá verjük.

12. A hideg vízben kb. 10 perc alatt megduzzasztjuk a zselatinport.

13. Majd 10 másodpercre mikróba tesszük, hogy megolvadjon.

14. A joghurtos málnakrémből pár evőkanállal elkeverünk a zselatinban, majd hozzáadjuk a krém többi részéhez.

15. Végül hozzáadjuk a felvert habtejszínt is.

16. Összeállítjuk a tortát: A piskóta köré visszatesszük a tortakarikát, majd a krém negyedét rákenjük.

17. Erre rátesszük a csokoládé lapok harmadát.

18. Majd újra krém, csoki, krém, csoki, végül pedig a krém maradék része.

19. Friss málnaszemekkel és olvasztott csokoládéval díszítjük.

TIPP: Szeleteléshez használjunk forró vízbe mártott – majd szárazra törölt – kést, hogy a csokoládé lapokat el tudjuk vágni!

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »