Hab a tortán

Rántott csirkemell chipses bundában

Már nagyon régóta szemeztem ezzel a recepttel, ugyanis kicsi korom óta a rántott csirkemell az egyik kedvencem. Bár én eddig még nem készítettem, mert mama gyakran csinál. Ám ma nagyon tanácstalan voltam, hogy mit főzzek, és pont szembejött velem ez a recept, így hozzáláttam. Nem bántam meg, isteni lett! 🙂 
Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

IMG_0019_2

Hozzávalók:
Rántott csirkemell:
60 dkg csirkemell
sült csirke fűszersó
kb. 4 evőkanál liszt
2 tojás
3 csomag chips – én sósat és hagymás-tejfölöset is használtam, mindkettő nagyon finom lett
olaj a sütéshez
Tartármártás:
3 evőkanál tejföl
1 evőkanál majonéz
1 teáskanál mustár
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál porcukor

bors

Elkészítés:
1. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk.
2. A sült csirke fűszersóval ízesítjük.
3. A chipset apróra törtjük, majd következik a panírozás.
4. Elsőként a lisztben, majd a villával felvert tojásban, végül pedig a zúzott chipsben forgatjuk meg a csirkemellet.
5. Bő, forró olajban pár perc alatt megsütjük. – Ha már aranybarna színt kapott, kész is, hiszen a csirkemellnek nem kell sok idő, hogy átsüljön.
6. A tartár mártáshoz egy tálban összekeverjük a hozzávalókat, és sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük.

IMG_0022_2

IMG_0001_2

IMG_0024_2

IMG_0019_2

IMG_0006_2

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!