Rántott csirkemell chipses bundában

Már nagyon régóta szemeztem ezzel a recepttel, ugyanis kicsi korom óta a rántott csirkemell az egyik kedvencem. Bár én eddig még nem készítettem, mert mama gyakran csinál. Ám ma nagyon tanácstalan voltam, hogy mit főzzek, és pont szembejött velem ez a recept, így hozzáláttam. Nem bántam meg, isteni lett! 🙂 

Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

Hozzávalók:

Rántott csirkemell:

60 dkg csirkemell

sült csirke fűszersó

kb. 4 evőkanál liszt

2 tojás

3 csomag chips – én sósat és hagymás-tejfölöset is használtam, mindkettő nagyon finom lett

olaj a sütéshez

Tartármártás:

3 evőkanál tejföl

1 evőkanál majonéz

1 teáskanál mustár

1 teáskanál citromlé

1 teáskanál porcukor



bors

Elkészítés:

1. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk.

2. A sült csirke fűszersóval ízesítjük.

3. A chipset apróra törtjük, majd következik a panírozás.

4. Elsőként a lisztben, majd a villával felvert tojásban, végül pedig a zúzott chipsben forgatjuk meg a csirkemellet.

5. Bő, forró olajban pár perc alatt megsütjük. – Ha már aranybarna színt kapott, kész is, hiszen a csirkemellnek nem kell sok idő, hogy átsüljön.

6. A tartár mártáshoz egy tálban összekeverjük a hozzávalókat, és sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük.

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »