Hab a tortán

Kinder Bueno szelet

Sok-sok évvel ezelőtt kóstoltam először ezt a sütit, mikor egy ismerősnél voltam vendégségben. Azonnal el is kértem a receptet, hogy a lehető leghamarabb elkészíthessem. Megcsináltam, isteni volt, de azóta csak úgy emlegetem, mint A SÜTI. Imádom, viszont nagyon sok mosogatással jár, így folyton csak ábrándoztam róla, hogy milyen jó lenne újra elkészíteni. Most, hogy a Balatonon voltunk egy hétig, kezdtek jelentkezni az elvonási tünetek, hiszen ott nem igazán volt lehetőségem sütögetni. Ezért arra a következtetésre jutottam, hogy valami igazán maszatolós, pepecselős sütire van szükségem, így esett a választásom erre a csodára. Próbáljátok ki, mert minden egyes mosogatással töltött percet megér, higgyétek el! 🙂
Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

UPDATE!
Krisztinától kaptam az alábbi képeket. Ő tortaformában készítette el ezt a nagyszerű süteményt, gyönyörű lett, igaz? 🙂 
Krisztina_1

Krisztina_2

A süti elkészítéséről videót is megnézhettek! 🙂 

IMG_0018_2

Hozzávalók (25×35 cm):
Tészta:
6 tojásfehérje
6 evőkanál cukor
1 evőkanál étolaj
2 evőkanál liszt
½ csomag sütőpor
2 evőkanál zsemlemorzsa
15 dkg mogyoró
25 dkg Nutella
kb. 30 dkg háztartási keksz
Krém:
½ liter tej
6 tojássárgája
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál liszt
10 dkg étcsokoládé
25 dkg margarin

Elkészítés:
1. Elsőként a krémet célszerű elkészíteni, hogy kihűljön, amíg a tészta elkészül. Ehhez a tojássárgáját, a pudingport és a lisztet egy kevés tejjel – a fél literből – csomómentesre keverjük.
2. A többi tejet a cukorral felforraljuk.
3. Majd hozzáadjuk a tojásos keveréket.
4. Sűrű krémet főzünk belőle.
5. A krémet két részre szedjük, és az egyik feléhez hozzáadjuk az olvasztott étcsokoládét.
6. Hűlni hagyjuk őket.
7. A piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral.
8. Majd hozzáadjuk az olajat, a lisztben elkevert sütőport és a szemlemorzsát.
9. A tojáshab megtörése nélkül összekeverjük.
10. Sütőpapírral bélelt tepsibe kenjük, majd megszórjuk az apróra tört mogyoróval.
11. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
12. Ha megsült a tészta, megkenjük Nutellával.TIPP: Egyszerűbb dolgunk lesz, ha pár másodpercre betesszük a mikróba.
13. Majd langyos tejbe mártott háztartási kekszet pakolunk a tetejére. 
14. A vaníliás pudingot robotgép segítségével átkeverjük, majd hozzáadjuk a margarin felét.
15. A krémet eloszlatjuk a keksz tetején.
16. Majd egy újabb réteg keksz jön, és a csokis pudingot is kikeverjük a margarinnal.
17. Rákenjük a kekszre, végül pedig a felvert habtejszínt oszlatjuk el a tetején.
18. Reszelt csokoládéval díszítjük.
TIPP: Szeletelés előtt érdemes egy éjszakára hűtőbe tenni, hogy a keksz szeletelhetőre puhuljon.

IMG_0026_2

IMG_0028_2

IMG_0022_2

IMG_0017_2

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!