Kakaós-vaníliás guba

A családban nagy kedvenc a mákos guba… Vagyis inkább nekem nagy kedvenc, a többiek pedig megeszik. 😀 Apu szereti, de a pocakja már kevésbé; párom pedig szerencsére nem válogatós, így mindent megeszik, de nem rajong érte annyira, mint a túrós sütikért. Szóval igen, valójában csak én imádom, így viszonylag ritkán szoktam készíteni, de akkor sokat. Ám most úgy döntöttem, ma kedveskedek kicsit páromnak is, így változtattam egy keveset a recepten. Így lett belőle kakaós-vaníliás guba. 🙂

Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

Hozzávalók:

6 db kifli

1 l tej

2 tojás

6 evőkanál cukor – de célszerűbb kevesebbet adni hozzá, majd a végén ízlés szerint édesíteni rajta, ha úgy érzitek, szükséges

3-4 teáskanál vanília aroma vagy ½ rúd vanília

2 evőkanál liszt

Nesquik kakaópor – nem tudok pontos mennyiséget mondani, kb. 6-8 evőkanálnyira lesz szükség

Elkészítés:

1. A kifliket felkarikázzuk.

2. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és azzal is csomómentesre keverjük.

3. A tejet a vaníliával felforraljuk, majd ebből egy keveset elkeverünk a cukros tojásban.

4. Végül folytonos kevergetés mellett azt is hozzáadjuk a tejhez, és addig kevergetjük, amíg kívánt sűrűségűvé nem válik.

5. Egy hőálló tálat kivajazunk, majd beleteszünk egy réteget a felkarikázott kifliből.

6. Ennek a tetejét kb. 2 evőkanálnyi kakaóporral meghintjük, majd vaníliasodóval leöntjük.

7. A rétegezést így folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak.

8. Ha kész, hűtőben tároljuk, amíg a kifli meg nem puhul és a sodó le nem hűl.

9. Kakaóporral meghintve tálaljuk.

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »