Még régebben olvastam egy receptet, amiben szintén pizza szószt kellett a csirkemellre kenni, de akkor csak későbbi felhasználásra elraktároztam az agyam egy hátsó szegletébe. Itt azokat a recepteket tárolom, amelyeket akkor veszek elő, mikor párom arra a kérdésre, hogy „Mit főzzek holnap?” a „Neeeekem mindegy.” választ adja. Sajnos ez elég gyakran elő szokott fordulni, de pont ilyenkor jön jól ez a kis receptfüzet. Ugyanis szeretek mindig újabb és újabb dolgokat kipróbálni, így a gyümölcslevesen kívül nagyon kevés dolgot készítettem el kettőnél többször az utóbbi egy évben. Higgyétek el, érdemes új dolgokat kipróbálni. 🙂 Na, elég a fecsegésből, íme a recept:
Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/
Hozzávalók:
30 dkg csirkemell
6-8 szelet bacon szalonna – attól függően, hogy hány szeletre vágjuk a csirkemellet
2 paradicsom
½ lilahagyma
1 paprika
2-3 evőkanál pizza szósz
oregánó
10-15 dkg sajt
Elkészítés:
1. A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk és borsozzuk.
2. Kevés olajon mind a két oldalát fehéredésig sütjük.
3. A zöldségeket felszeleteljük.
4. A csirkemell szeleteket hőálló tálban vagy tepsiben egymás mellé sorakoztatjuk.
5. Megkenjük őket pizza szósszal, majd rátesszük a bacon szalonnát, paradicsomot, paprikát és hagymát, végül pedig megszórjuk egy kevés oregánóval.
6. Alufóliával lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
7. Majd a fóliát levesszük, megszórjuk reszelt sajttal, és visszatesszük a sütőbe, hogy a sajt megolvadjon/megpiruljon
8. Ropogós sült krumplival tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: