Hab a tortán

Ropogós sült krumpli

Pár hónapja bukkantam rá a praktikára, amely segítségével friss és ropogós lesz a házi sült krumpli. Azóta mindig gy készítem, és egyszer sem hagyott cserben. Próbáljátok ki bátran! 🙂 
Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

IMAG3470_2

Hozzávalók:
4-5 szem krumpli
1/2 liter olaj a sütéshez

Elkészítés:
1. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
2. Az olajat egy magasabb falú edényben felmelegítjük.
3. A krumpliról felitatjuk a vizet, majd a forró (!) olajba tesszük.
4. Ha már félig megsült, de még nem kezdett el pirulni, papírtörlőre szedjük.
5. Alaposan felitatjuk róla az olajat, majd kihűtjük.
6. Ha teljesen kihűlt, újra visszatesszük az olajba, és addig sütjük, amíg szép aranybarna színt kap.

IMAG3481_2

IMAG3467_2

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!