Pár hónapja bukkantam rá a praktikára, amely segítségével friss és ropogós lesz a házi sült krumpli. Azóta mindig gy készítem, és egyszer sem hagyott cserben. Próbáljátok ki bátran! 🙂
Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/
Hozzávalók:
4-5 szem krumpli
1/2 liter olaj a sütéshez
só
Elkészítés:
1. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
2. Az olajat egy magasabb falú edényben felmelegítjük.
3. A krumpliról felitatjuk a vizet, majd a forró (!) olajba tesszük.
4. Ha már félig megsült, de még nem kezdett el pirulni, papírtörlőre szedjük.
5. Alaposan felitatjuk róla az olajat, majd kihűtjük.
6. Ha teljesen kihűlt, újra visszatesszük az olajba, és addig sütjük, amíg szép aranybarna színt kap.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: