Hab a tortán

Bolognais cukkini csónak

Korábban nem igazán kedveltem a cukkinit. Tulajdonképpen pár hónappal ezelőttig még csak nem is kóstoltam, ugyanis nem igazán tetszett a neve, a kinézete, a színe… Szóval úgy az egész. 😀 De párom anyukája készített rántott cukkinit, és úgy döntöttem, ideje megkóstolnom. Nem bántam meg, azóta én is készítettem rántva, tárcsán – erről majd később még írok – és töltve is. Utóbbiról írok most nektek részletesebben. Ezúttal nem volt lehetőségem videót készíteni, de a bolognai ragu elkészítését már korábban felvettem, így azt meg tudjátok nézni, a cukkini töltését pedig fázisfotókkal mutatom be nektek. : )

IMAG3507_2

Hozzávalók:
1 közepes cukkini
4-5 evőkanál bolognai ragu
4 szelet bacon
5-10 dkg sajt

Elkészítés:
1. Elsőként a bolognai ragut készítjük el.

2. Ehhez a hagymát apróra vágjuk, és egy kevés olajon megdinszteljük.
3. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és készre pirítjuk.
4. Majd hozzáöntjük a paradicsomot, ketchupot, fokhagymát és ízlés szerint a fűszereket. 
5. Végül a kívánt sűrűséghez mérten vizet adunk hozzá, pár percig összeforraljuk, és kész is.
6. Ezután a cukkini két végét levágjuk, majd hosszában kettévágjuk.
7. Egy teáskanál segítségével kikaparjuk a közepét.

IMAG3496_2

8. A bacon szeletekkel kibéleljük a csónakokat úgy, hogy a ragu tetejére visszahajtható legyen.

IMAG3497_2

9. 2-3 evőkanálnyi bolognai ragut kanalazunk belé.

IMAG3498_2

10. A bacon széleit visszahajtjuk.

IMAG3499_2

11. Sajttal megszórjuk.

IMAG3500_2

12. Majd 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a cukkini megpuhul. 

IMAG3502_2

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!