Korábban nem igazán kedveltem a cukkinit. Tulajdonképpen pár hónappal ezelőttig még csak nem is kóstoltam, ugyanis nem igazán tetszett a neve, a kinézete, a színe… Szóval úgy az egész. 😀 De párom anyukája készített rántott cukkinit, és úgy döntöttem, ideje megkóstolnom. Nem bántam meg, azóta én is készítettem rántva, tárcsán – erről majd később még írok – és töltve is. Utóbbiról írok most nektek részletesebben. Ezúttal nem volt lehetőségem videót készíteni, de a bolognai ragu elkészítését már korábban felvettem, így azt meg tudjátok nézni, a cukkini töltését pedig fázisfotókkal mutatom be nektek. : )
Hozzávalók:
1 közepes cukkini
4-5 evőkanál bolognai ragu
4 szelet bacon
5-10 dkg sajt
Elkészítés:
1. Elsőként a bolognai ragut készítjük el.
2. Ehhez a hagymát apróra vágjuk, és egy kevés olajon megdinszteljük.
3. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és készre pirítjuk.
4. Majd hozzáöntjük a paradicsomot, ketchupot, fokhagymát és ízlés szerint a fűszereket.
5. Végül a kívánt sűrűséghez mérten vizet adunk hozzá, pár percig összeforraljuk, és kész is.
6. Ezután a cukkini két végét levágjuk, majd hosszában kettévágjuk.
7. Egy teáskanál segítségével kikaparjuk a közepét.
8. A bacon szeletekkel kibéleljük a csónakokat úgy, hogy a ragu tetejére visszahajtható legyen.
9. 2-3 evőkanálnyi bolognai ragut kanalazunk belé.
10. A bacon széleit visszahajtjuk.
11. Sajttal megszórjuk.
12. Majd 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a cukkini megpuhul.
Kommentek