Páromék kertjében elmondhatatlan mennyiségű zöldség és gyümölcs terem, ezért úgy döntöttünk, hogy ideje elkezdeni fogyasztani belőle. Tárcsán sütöttünk egy kis csirkemellet, illetve mellé készítettük ezt a fantasztikus zöldségragut. Annyira ízlett mindkettőnknek, hogy tegnap a héten már második alkalommal készítettük el. Húsok mellé ideális köret, de reggelire pirítós mellé is nagyon finom. 🙂
Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/
Hozzávalók:
1 kisebb cukkini
1 fej (lila)hagyma
2 paradicsom
2 paprika
1 kisebb üveg gomba
Elkészítés:
1. A zöldségeket megmossuk, tetszés szerint feldaraboljuk.
2. Összekeverjük a gombával, sózzuk, borsozzuk, illetve kevés ételízesítővel ízesítjük. – Ha a zöldségragu előtt fűszeres húst sütünk a tárcsán, akkor kevesebb fűszer szükséges, ugyanis összekeveredik majd a hús fűszereivel is. Nem mellesleg pedig isteni ízt ad neki. 🙂
3. Tárcsán – vagy akár serpenyőben – felmelegítjük az olajat, és beleöntjük a zöldségragut.
4. Addig sütjük, forgatjuk, amíg a zöldségek kellően meg nem puhulnak.
5. Közben ízlés szerint még adunk hozzá fűszereket.
Tipp! Ha nem szeretnétek, hogy nagyon lecsós legyen a végeredmény, akkor a paradicsomot csak félkész állapotban adjátok hozzá.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: