Zöldségragu

Páromék kertjében elmondhatatlan mennyiségű zöldség és gyümölcs terem, ezért úgy döntöttünk, hogy ideje elkezdeni fogyasztani belőle. Tárcsán sütöttünk egy kis csirkemellet, illetve mellé készítettük ezt a fantasztikus zöldségragut. Annyira ízlett mindkettőnknek, hogy tegnap a héten már második alkalommal készítettük el. Húsok mellé ideális köret, de reggelire pirítós mellé is nagyon finom. 🙂 

Kövessetek Facebookon is! 🙂  https://www.facebook.com/habatortanblog/

Hozzávalók:

1 kisebb cukkini

1 fej (lila)hagyma

2 paradicsom

2 paprika

1 kisebb üveg gomba

Elkészítés:

1. A zöldségeket megmossuk, tetszés szerint feldaraboljuk.

2. Összekeverjük a gombával, sózzuk, borsozzuk, illetve kevés ételízesítővel ízesítjük. – Ha a zöldségragu előtt fűszeres húst sütünk a tárcsán, akkor kevesebb fűszer szükséges, ugyanis összekeveredik majd a hús fűszereivel is. Nem mellesleg pedig isteni ízt ad neki. 🙂 

3. Tárcsán – vagy akár serpenyőben – felmelegítjük az olajat, és beleöntjük a zöldségragut. 

4. Addig sütjük, forgatjuk, amíg a zöldségek kellően meg nem puhulnak. 

5. Közben ízlés szerint még adunk hozzá fűszereket. 

Tipp! Ha nem szeretnétek, hogy nagyon lecsós legyen a végeredmény, akkor a paradicsomot csak félkész állapotban adjátok hozzá.

Címkék: , , , , , , , ,
Tovább a blogra »