Hab a tortán

Amerikai palacsinta

7 éve Törökországban voltunk nyaralni, és ott minden reggel hatalmas választék volt a finomabbnál finomabb péksütikből, gyümölcsökből és egyéb finomságokból, de az én szemeim csupán egyetlen dolgot láttak: az amerikai palacsintát készítő nénit. Ugyanis frissen, melegen kaptuk kézbe a kis csodákat, hogy utána megkenhessük Nutellával, lekvárral vagy bármivel, ami csak szem-száj ingere. Szóval azóta tart ez a szerelem. 🙂 Nem szoktam túl gyakran készíteni, ugyanis Nutellával, mogyoróval és tejszínhabbal – ahogy én szeretem – eléggé kalóriabomba, de néha-néha meglepem magam vele. 
Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

IMG_0025_2

Hozzávalók:
3 tojás
1 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
12 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1,5 dl tej

Elkészítés:
1. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük.
2. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. – Ha a tojásfehérje hab elkészítésével kezditek, akkor nem szükséges elmosni a habverőt.
3. A lisztet és a sütőport átszitáljuk, és összekeverjük.
4. Ennek a keveréknek a felét hozzáadjuk a tojássárgájához, majd hozzáöntjük a tej felét, szintén elkeverjük.
5. Ezek után pedig a maradék liszt és tej.
6. Végül pedig elkeverjük benne a tojásfehérje habot.
7. Egy palacsintasütő serpenyőben felhevítünk egy kevés olajat, és alacsony fokozaton tartjuk a lángot.
8. 2 evőkanálnyi palacsintatésztát adagolunk a közepére, majd a kanál hátuljával egy kicsit elsimítjuk, körré formázzuk.
9. Mikor elkezd buborékolni a teteje, akkor megfordítjuk, és szép aranybarnára sütjük a másik oldalát is.
10. Nutellával, mogyoróval, tejszínhabbal, lekvárral, juharsziruppal… stb. tálaljuk.

Videó a palacsinta elkészítéséről:

IMG_0034_2

IMG_0036_2

IMG_0041_2

IMG_0043_2

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!