Amerikai palacsinta

7 éve Törökországban voltunk nyaralni, és ott minden reggel hatalmas választék volt a finomabbnál finomabb péksütikből, gyümölcsökből és egyéb finomságokból, de az én szemeim csupán egyetlen dolgot láttak: az amerikai palacsintát készítő nénit. Ugyanis frissen, melegen kaptuk kézbe a kis csodákat, hogy utána megkenhessük Nutellával, lekvárral vagy bármivel, ami csak szem-száj ingere. Szóval azóta tart ez a szerelem. 🙂 Nem szoktam túl gyakran készíteni, ugyanis Nutellával, mogyoróval és tejszínhabbal – ahogy én szeretem – eléggé kalóriabomba, de néha-néha meglepem magam vele. 

Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

Hozzávalók:

3 tojás

1 evőkanál cukor

2 csomag vaníliás cukor

12 dkg liszt

1 teáskanál sütőpor

1,5 dl tej

Elkészítés:

1. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük.

2. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. – Ha a tojásfehérje hab elkészítésével kezditek, akkor nem szükséges elmosni a habverőt.

3. A lisztet és a sütőport átszitáljuk, és összekeverjük.

4. Ennek a keveréknek a felét hozzáadjuk a tojássárgájához, majd hozzáöntjük a tej felét, szintén elkeverjük.

5. Ezek után pedig a maradék liszt és tej.

6. Végül pedig elkeverjük benne a tojásfehérje habot.

7. Egy palacsintasütő serpenyőben felhevítünk egy kevés olajat, és alacsony fokozaton tartjuk a lángot.

8. 2 evőkanálnyi palacsintatésztát adagolunk a közepére, majd a kanál hátuljával egy kicsit elsimítjuk, körré formázzuk.

9. Mikor elkezd buborékolni a teteje, akkor megfordítjuk, és szép aranybarnára sütjük a másik oldalát is.

10. Nutellával, mogyoróval, tejszínhabbal, lekvárral, juharsziruppal… stb. tálaljuk.

Videó a palacsinta elkészítéséről:

Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »