Nem igazán tudom, mit is mondhatnék erről a levesről. Finom, és kész. 😀 Az elkészítése is nagyon egyszerű, szóval egy rohanós hétköznap tökéletes választása.
Nem tudok kis adag leveseket főzni, így ez is egy hadseregnek elegendő mennyiség lett. Az itt megadott recept elkészítéséhez én egy 6,5 literes edényt használtam, de jó választás lehet egy nagyobb. 🙂
Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/
Hozzávalók:
1 közepes fej kelkáposzta
3 burgonya
7-9 virsli
1 hagyma
1 teáskanál majoránna
2-3 teáskanál pirospaprika – csemege
2 teáskanál fokhagyma granulátum
2 teáskanál ételízesítő
2 teáskanál köménymag
2 zöldségleveskocka
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
A fűszerek megadott mennyisége csupán irányadó jellegűek, mindenki saját ízlése szerint fűszerezzen. 🙂
Elkészítés:
1. A kelkáposztát kettévágjuk, eltávolítjuk a torzsáját, és vékony csíkokra szeleteljük.
2. A burgonyát meghámozzuk, apró darabokra vágjuk.
3. A virslit karikákra szeleteljük.
4. A hagymát a lehető legapróbbra vágjuk.
5. A kelkáposztát beletesszük az edénybe, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
6. Hozzáadjuk ahagymát, a leveskockákat és fűszereket. – A paprikának csak egy részét szükséges ilyenkor hozzáadni, vagy majd a habarás elkészítésénél az egészet.
7. A kelkáposztát félig megfőzzük, majd hozzáadjuk a felkockázott burgonyát.
8. Majd ha már a burgonya is félig megfőtt, hozzáadjuk a virslit is.
9. Végül elkészítjük a habarást, melyhez a tejfölt, lisztet és pirospaprikát csomómentesre keverjük.
10. Hozzáadunk 2-3 dl főzőlevet, majd ezzel is elkeverjük.
11. Folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a leveshez, pár percig még főzzük, és már tálalhatjuk is.
Ilyenkor még ízlés szerint adhatunk hozzá fűszereket.
Kommentek