Ez egy nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető recept. Jól jön, ha váratlanul beállítanak a rokonok, barátok. 🙂 Nagyon szeretek leveles tésztával dolgozni, ugyanis sósan – lásd: leveles hot dog – és édesen is egyaránt isteni dolgokat lehet belőle kihozni, ráadásul nem kell órákat tölteni miatta a konyhában. A tésztát most még boltból veszem, ugyanis az elkészítésével egyelőre még túl ingoványos talajra lépnék, ahhoz szükségem van némi tapasztalatra, de egyszer annak is el fog jönni az ideje! De ha valakinek van egy jól bevált receptje, szívesen fogadom! 🙂
Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/
Hozzávalók (12 db):
2 csomag leveles tészta
4-5 barack
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
3-5 evőkanál cukor – ízlés szerint
1 tojás
Elkészítés:
1. A pudingport és cukrot egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tej hozzáadásával pudingot főzünk belőle.
2. A barackokat meghámozzuk, a magokat eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
3. Mind a két csomag leveles tésztát 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk.
4. A lapokat 6-6 téglalapra osztjuk. – Az én kinyújtott tésztám mérete 40 x 25 cm volt, így 6 db kb. 13,5 x 12,5 cm-es téglalapjaim lettek.
5. Az így keletkezett téglalapok egyik felére 1-2 evőkanálnyi pudingot helyezünk, majd ezekre teszünk néhány szelet barackot. – Figyelem! Ügyeljetek rá, hogy hagyjátok szabadon a tészta szélét, hogy összehajtható legyen a párnácska.
6. A másik oldalon egy kés segítségével vágásokat készítünk. – Videó!
7. A tészta szélét felvert tojással megkenjük, majd a bevágott részt ráhajtjuk a töltelékre.
8. Egy villa segítségével összenyomkodjuk a szélét, hogy a töltelék sütés közben ne folyjon ki.
9. Az elkészült párnácskákat felvert tojással lekenjük.
10. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: