Császármorzsa

A császármorzsa – eredeti nevén Kaiserschmarrnegy nagyon elterjedt, és a volt Osztrák-Magyar Monarchia területén mai napig népszerű desszert. Ám nem összetévesztendő a búzadarából készült változatával, ugyanis azt daramorzsának nevezzük. Én még csak a lisztes verziót próbáltam, és nagyon szeretjük, úgyhogy nem nagyon próbálkoztam más recepttel. Roppant egyszerű elkészíteni, és ha este egy kis finomságra vágytok, ez a tökéletes választás. 🙂

Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

Hozzávalók:

3 tojás – ha nagyon kicsik a tojások, akkor 4

1 evőkanál cukor

2 csomag vaníliás cukor

1 csipet só

10 dkg liszt

1,2 dl tej

1 evőkanál margarin

Elkészítés:

1. A tojásokat szétválasztjuk, majd a tojássárgáját a csipet sóval, a cukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük.

2. Majd felváltva hozzáadjuk a lisztet és a tejet. – Sűrű palacsintatésztát kell kapnunk.

3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.

4. Majd ezt hozzáadjuk a lisztes keverékhez, óvatosan összekeverjük.

5. A margarint egy edényben megolvasztjuk.

6. Ha megolvadt – nem szükséges nagyon felmelegíteni -, hozzáadjuk a tésztát. 

7. Hagyjuk, hogy egy kicsit megsüljön az alja, majd kavargatjuk, tetszés szerinti méretre szaggatjuk, készre sütjük. 

8. Porcukorral hintve és baracklekvárral tálaljuk. 

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »