Hab a tortán

Puncsgolyó

Nagyon régóta szeretnék már puncs szeletet sütni, de valahogy sosem jön ki rá a lépés. Most sem, de azért egy kicsit közelebb kerültem hozzá. Finom és gyorsan elkészíthető. 🙂
Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

IMG_0022_2

Hozzávalók (25 golyóhoz):
300 g babapiskóta 
300 g baracklekvár
100 g cukor
1 üveg rumaroma + egy kevés víz – kb. 1/2 dl folyadékra lesz összesen szükség
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál kakaópor
+ 3-4 darált babapiskóta a hempergetéshez

Elkészítés:
1. A babapiskótákat összetörjük, majd ledaráljuk. – Nem szükséges teljesen ledarálni, én hagytam benne nagyobb szemeket is.
2. A cukrot, baracklekvárt és rumos folyadékot összemelegítjük, amíg a cukor fel nem oldódik.
3. Majd levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a kakaóport és citromhéjat.
4. Ezt a keveréket hozzáöntjük a darált babapiskótához, és összegyúrjuk.
5. Végül dió nagyságú golyókat formázunk belőle, és darált babapiskótába vagy puncs ízű cukormázba forgatjuk. 

IMG_0031_2

IMG_0026_2

IMG_0019_2

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!