Hab a tortán

Palacsinta

Most egy tökéletes alapreceptet osztok meg veletek. Én az olyan palacsintatésztát szeretem, ami önmagában, töltelék nélkül is finom. Ez különösen előnyös, mikor 25+ palacsintát készítek, és így menet közben én is tudok belőle falatozni. 🙂 Higgyétek el, a gyerkőcök is imádni fogják már a Nutella belekerülése előtt is. 
Desszertként vagy egy tartalmasabb leves mellé főételként is megállja a helyét, fogyasszátok egészséggel! 🙂 
Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

IMG_0008_2

Hozzávalók (kb. 24 db 26 cm átmérőjű palacsintához):
5 tojás
15 dkg cukor
3 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál só
35 dkg liszt
1 dl olaj
8 dl tej

Elkészítés:
1. A tojást a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval habosra keverjük.
2. Hozzáadjuk a liszt egy részét, majd egy kevés tejet, és csomómentesre keverjük.
3. Majd hozzáadjuk a maradék lisztet, mellyel szintén elkeverjük.
4. Végül pedig a tej fennmaradt részét, illetve az olajat is elkeverjük a masszában. 
5. A palacsintasütőbe teszünk egy kevés olajat, felmelegítjük, és egy merőkanálnyi masszát kisütünk benne.
Én minden sütés előtt tenni szoktam a sütőbe egy kevés olajat, pedig elméletileg nem ragadna le benne, de nem kockáztatok. 😀 

IMG_0012_2

IMG_0006_2

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!