Palacsinta

Most egy tökéletes alapreceptet osztok meg veletek. Én az olyan palacsintatésztát szeretem, ami önmagában, töltelék nélkül is finom. Ez különösen előnyös, mikor 25+ palacsintát készítek, és így menet közben én is tudok belőle falatozni. 🙂 Higgyétek el, a gyerkőcök is imádni fogják már a Nutella belekerülése előtt is. 

Desszertként vagy egy tartalmasabb leves mellé főételként is megállja a helyét, fogyasszátok egészséggel! 🙂 

Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

Hozzávalók (kb. 24 db 26 cm átmérőjű palacsintához):

5 tojás

15 dkg cukor

3 csomag vaníliás cukor

1 teáskanál só

35 dkg liszt

1 dl olaj

8 dl tej

Elkészítés:

1. A tojást a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval habosra keverjük.

2. Hozzáadjuk a liszt egy részét, majd egy kevés tejet, és csomómentesre keverjük.

3. Majd hozzáadjuk a maradék lisztet, mellyel szintén elkeverjük.

4. Végül pedig a tej fennmaradt részét, illetve az olajat is elkeverjük a masszában. 

5. A palacsintasütőbe teszünk egy kevés olajat, felmelegítjük, és egy merőkanálnyi masszát kisütünk benne.

Én minden sütés előtt tenni szoktam a sütőbe egy kevés olajat, pedig elméletileg nem ragadna le benne, de nem kockáztatok. 😀 

Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »