Hab a tortán

Pöttyöske

A nagyim találmánya ez a süti. Igazából egy egyszerű piskóta megbolondítva néhány kakaós pöttyel. Eddig én még sosem készítettem, mert mama gyakran szokott ilyet sütni. Ám a múlt héten küldött “néhány” szeletet, és apunak annyira ízlett, hogy szinte az összeset megette.  Mikor elfogyott, pedig várta, hogy mikor pótolom egy újabb adaggal. Így történt hát, hogy én is elkészítettem a mama-féle pöttyöskét. Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni! 🙂 
Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

IMG_0031 (21)_2

Hozzávalók (25×35 cm):
10 db tojás
10 evőkanál cukor
10 evőkanál liszt
2 teáskanál sütőpor
1-2 evőkanál kakaópor
10-15 evőkanál sárgabaracklekvár – ne spóroljatok vele, hiszen sok lekvárral az igazi

Elkészítés:
1. A piskótához szétválasztjuk a tojásokat.
2. Egy tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjét.
3. Egy másikban pedig habosra keverjük a tojássárgáját a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásfehérje habhoz.
4. Végül pedig hozzáadjuk az átszitált lisztet és sütőport. 
5. A formát kibéleljük sütőpapírral vagy kivajazzuk és kilisztezzük – kivéve, ha szilikon formát használunk -, majd beleöntjük a masszát, kivéve egy olyan 15 evőkanálnyit.
6. A kimaradt tésztához hozzákeverünk 1-2 evőkanál kakaóport, és belekanalazzuk a korábban kiöntött tésztába úgy, hogy a felvágás során foltos szeleteket kapjunk.
7. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
8. Ha kisült, hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk.
9. Baracklekvárral megkenjük az alsó réteget, majd visszahelyezzük rá a felsőt.
10. Azonnal szeletelhető és fogyasztható. 

IMG_0026_2

IMG_0031 (17)_2

IMG_0031 (12)_2

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!