Tepsis tejszínes tészta

A minap készítettem ezt a finomságot vacsorára. Igazából egész nap csak tengődtem,  úgy igazából semmihez sem volt kedvem. Boltba menni aztán végképp nem, úgyhogy abból gazdálkodtam, ami itthon volt. Mondjuk így sem volt könnyű dolgom, mert ha csak egy szál kolbászt és két tojást találok a hűtőben, akkor adott, hogy nem főzök háromfogásos vacsorát. De “sajnos” a hűtő és a szekrény is tele volt mindenféle hozzávalóval, így kivettem az első dolgot, ami a kezem ügyébe került – ez volt a főzőtejszín – és párosítottam csirkemellel. Nem egy túl bonyolult dolog, de több nem igán tellett tőlem. Viszont tényleg fini, úgyhogy egy rohanós hétköznapon tökéletes választás ezt elkészíteni vacsorára. 🙂

Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

 

Hozzávalók:

50 dkg szarvacska tészta – én fele-fele arányban készítettem szarvacskából és spagetti tésztából

60 dkg csirkemell

20 dkg kolbász

6 dl főzőtejszín – nálam most 4 dl 20%-os és 2 dl 12%-os volt, a lényeg, hogy ne spóroljatok vele, mert a tészta fel fogja szívni

Ételízesítő

Petrezselyem

Só, bors

10 dkg sajt

Elkészítés:

1. A tésztát forró, sós vízben megfőzzük.

2. A csirkemellet apró kockákra szeleteljük, sóval, borssal ízesítjük, és egy kevés olajon megsütjük.

3. Mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt. 

4. Majd hozzáöntjük a főzőtejszínt, és addig kevergetjük, amíg a kívánt sűrűségűvé válik.

5. Ételízesítővel és petrezselyemmel fűszerezzük.

6. Végül összekeverjük a megfőtt tésztával, és egy nagy, hőálló tálba tesszük.

7. Tetejét sajttal megszórjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul a tetején. 

Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »