Hab a tortán

Madártej

Apunak ez az egyik kedvenc desszertje. Mama mesélte, hogy kiskorában fecsketejnek hívta. Nekem annyira nem nagy kedvencem, de mivel jobb ötletem nem volt, és apu csak ezt hangoztatta, beadtam a derekam. Illetve szerintem nagyon guszta, ahogy a tojásfehérjéből felvert habgaluskák kis szigetekként úszkálnak a vaníliás tejsodó tetején. 🙂
Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

IMG_0012_2

Hozzávalók:
Vaníliás tejsodó:
8 tojássárgája
8 evőkanál porcukor
1 l tej
3 evőkanál vanília aroma vagy egy rúd vanília kikapart magja
Habgaluskák:
8 tojásfehérje
2 evőkanál porcukor

Elkészítés:
1. A tojások sárgáját habosra keverjük 4 evőkanál porcukorral porcukorral.
2. A tejet a maradék 4 evőkanál porcukorral és vanília aromával felforraljuk.
3. Ha felforrt, 3-4 merőkanálnyit merünk a tojássárgás keverékbe, majd hozzáöntjük a tejhez.
4. A kívánt sűrűségűre főzzük.
5. A tojásfehérjét félig felverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot.
6. Kemény habot készítünk belőle, majd mikróban 750 W-on 90 másodpercig főzzük. – De aki jobb szereti vízben főzni, annak 1 liter vízre lesz szüksége hozzá.  A forrásban lévő vizet alacsony fokozatra kapcsoljuk, majd a tojásméretű habgaluskák mind a két oldalát 1-1 percig főzzük benne.
7. Lehűtve fogyasztjuk. 

IMG_0007_2

IMG_0020_2

IMG_0018_2

IMG_0016_2

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Szabó K. Vivien says: (előzmény @Sipőcz Ottilia)

    Kedves Ottilia!

    A Startlapon nem szoktam hirdetni a receptjeimet, így nem tudom, hogy ott milyen címmel futott. Viszont nagy örömmel tölt el, hogy mások fantasztikusnak találták. Elnézést, azt hiszem, félreértettük egymást, ugyanis eszem ágában sincs megsértődni, hiszen mindenkinek joga van a véleménye kinyilvánításához, és amint mondtam, örülök az építő jellegű kritikának! Csupán tisztázni szerettem volna, hogy a jövőben nem kívánok Öntől becsmérlő hozzászólásokat olvasni a receptjeimnél.
    Megértését köszönöm!

  2. Sipőcz Ottilia says: (előzmény @Szabó K. Vivien)

    A startlapon nem ezen a cÍmen “hirdették”, hogy “madártej” ahogy mondtam akkor el sem olvasom. Sajna nem emlékszem de valami fantasztikus különlegesnek Írták és ezért olvastam el. Szánalmasnak tartom hogy megsértődik ha valaki leÍrja a véleményét és ha az nem tetszik megsértődik. De nálunk ez már csak Így szokás.

  3. Bacsó Attila says:

    Kedves Ottilia!

    Olvasgatva itt a hozzászólásokat, nem tudom, hogy hallott-e már arról a mondásról, hogy “ahány ház annyi szokás”.

    Üdvözlettel Attila

  4. Szabó K. Vivien says: (előzmény @Sipőcz Ottilia)

    Kedves Ottilia!

    A bejegyzés címe Madártej, nem értem, hogy ebben mi lenne olyan erős túlzás. Én így készítem, számomra ez a tökéletes recept, és eddig még senki nem panaszkodott rá. Ezért is osztottam meg a kedves olvasóimmal. Az egy másik kérdés, hogy Ön nem így készíti, de attól még nem tartom jogosnak a becsmérlő szavakat! Az építő jellegű kritikát bármikor szívesen fogadom az oldalamon, de kérem, az ilyen jellegű hozzászólásokat a jövőben szíveskedjen mellőzni.
    Köszönöm!

  5. Sipőcz Ottilia says:

    Szabó K Vivien! Úgy csinálod ahogy akarod, csak a cÍme amiért elolvastam, erősen túlzás volt. Ha csak az lett volna Írva, hogy Így készül madártej biztos nem olvasom el.

  6. Szabó K. Vivien says: (előzmény @Sipőcz Ottilia)

    Kedves Ottilia!

    Nem gondoltam, hogy ekkora felháborodást kelt a vízben főzött galuska. Én így szoktam készíteni, és mindig nagyon finom a végeredmény. Mindenki úgy készíti, ahogy azt ő jónak látja, a receptemet nem fogom megváltoztatni!

    Vivien

  7. Sipőcz Ottilia says:

    Ilona, világ életemben még ne hallottam, hogy a habot vÍzben főzzem ki…te jó ég!!! Ennyi erővel a halászlébe a halat is külön vÍzbe főzzük meg és utána tegyük a halászléhez?! Fúúúj!!!!

  8. Szabó K. Vivien says:

    Kedves Ilona!

    Köszönöm az észrevételt! Én még sosem próbáltam a tejben főtt habgaluskát, ezért sem tüntettem fel a receptben. Természetesen mindenki a saját ízlésének megfelelően készítse el.

    Vivi

  9. Ilona Pintér says:

    Először a cukros tejben megfőztük a galuskákat és utána készítettük el a sodót. Ég és föld különbség a vízben vagy a tejben főtt galuska.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!