Apunak ez az egyik kedvenc desszertje. Mama mesélte, hogy kiskorában fecsketejnek hívta. Nekem annyira nem nagy kedvencem, de mivel jobb ötletem nem volt, és apu csak ezt hangoztatta, beadtam a derekam. Illetve szerintem nagyon guszta, ahogy a tojásfehérjéből felvert habgaluskák kis szigetekként úszkálnak a vaníliás tejsodó tetején. 🙂
Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/
Hozzávalók:
Vaníliás tejsodó:
8 tojássárgája
8 evőkanál porcukor
1 l tej
3 evőkanál vanília aroma vagy egy rúd vanília kikapart magja
Habgaluskák:
8 tojásfehérje
2 evőkanál porcukor
Elkészítés:
1. A tojások sárgáját habosra keverjük 4 evőkanál porcukorral porcukorral.
2. A tejet a maradék 4 evőkanál porcukorral és vanília aromával felforraljuk.
3. Ha felforrt, 3-4 merőkanálnyit merünk a tojássárgás keverékbe, majd hozzáöntjük a tejhez.
4. A kívánt sűrűségűre főzzük.
5. A tojásfehérjét félig felverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot.
6. Kemény habot készítünk belőle, majd mikróban 750 W-on 90 másodpercig főzzük. – De aki jobb szereti vízben főzni, annak 1 liter vízre lesz szüksége hozzá. A forrásban lévő vizet alacsony fokozatra kapcsoljuk, majd a tojásméretű habgaluskák mind a két oldalát 1-1 percig főzzük benne.
7. Lehűtve fogyasztjuk.