Madártej

Apunak ez az egyik kedvenc desszertje. Mama mesélte, hogy kiskorában fecsketejnek hívta. Nekem annyira nem nagy kedvencem, de mivel jobb ötletem nem volt, és apu csak ezt hangoztatta, beadtam a derekam. Illetve szerintem nagyon guszta, ahogy a tojásfehérjéből felvert habgaluskák kis szigetekként úszkálnak a vaníliás tejsodó tetején. 🙂

Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

Hozzávalók:

Vaníliás tejsodó:

8 tojássárgája

8 evőkanál porcukor

1 l tej

3 evőkanál vanília aroma vagy egy rúd vanília kikapart magja

Habgaluskák:

8 tojásfehérje

2 evőkanál porcukor

Elkészítés:

1. A tojások sárgáját habosra keverjük 4 evőkanál porcukorral porcukorral.

2. A tejet a maradék 4 evőkanál porcukorral és vanília aromával felforraljuk.

3. Ha felforrt, 3-4 merőkanálnyit merünk a tojássárgás keverékbe, majd hozzáöntjük a tejhez.

4. A kívánt sűrűségűre főzzük.

5. A tojásfehérjét félig felverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot.

6. Kemény habot készítünk belőle, majd mikróban 750 W-on 90 másodpercig főzzük. – De aki jobb szereti vízben főzni, annak 1 liter vízre lesz szüksége hozzá.  A forrásban lévő vizet alacsony fokozatra kapcsoljuk, majd a tojásméretű habgaluskák mind a két oldalát 1-1 percig főzzük benne.

7. Lehűtve fogyasztjuk. 

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »