Kedvenc lakótársam, Adri megkért, hogy egy barátja szülinapjára süssek egy tortát. Csak annyi útmutatást kaptam, hogy csokitorta legyen. Ugyanis az ünnepelt egy “kicsit” töri a nyelvünket, szóval kb. így hangzott a kérése a tortát illetően: “Csoki, én, csoki, torta, én, csoki…”, és mindeközben mutogatta a bőrt a karján. 😀 Úgyhogy egy fini, mama-féle csokitortát álmodtam meg neki. Majd jött a telefonhívás, hogy legyen benne Oreo is. Szóval így lett az Oreos csokoládétorta. Elméletileg finom lett a végeredmény, úgyhogy nagyon örültem a pozitív visszajelzéseknek. 🙂 Próbáljátok ki ti is, a gyerkőcök tuti imádni fogják! 🙂
Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/
Hozzávalók (20 cm):
Piskóta:
7 tojás
7 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
3 evőkanál kakaó – ha sötétebb piskótát szeretnétek, akkor mehet bele 4-5 evőkanállal is, de akkor csak 3 evőkanál lisztre lesz szükség + 1 evőkanál cukor
1 mokkáskanál sütőpor
Csokoládés krém:
1 csomag csokoládé puding
5 evőkanál cukor
5 dl tej
5 dl habtejszín
1 evőkanál cukrozott kakaópor – ha sötétebb krémet szeretnétek, akkor mehet bele cukrozatlan is, de akkor a pudingba tegyetek több cukrot, ha nem szeretnétek nagyon keserűre
rumaroma – opcionális
+ 10-15 Oreo keksz
Díszítés:
kakaóporba forgatott kókuszreszelék
10 dkg tejcsokoládé
Oreo keksz
Elkészítés:
1. A piskótához szétválasztjuk a tojásokat.
2. Egy tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjét.
3. Egy másikban pedig habosra keverjük a tojássárgáját a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásfehérje habhoz.
4. Végül pedig hozzáadjuk az átszitált lisztet, sütőport és kakaót.
5. A formát kibéleljük sütőpapírral vagy kivajazzuk és kilisztezzük – kivéve, ha szilikon formát használunk -, majd beleöntjük a masszát.
6. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
7. Amíg a piskóta sül, elkészítjük a pudingot.
8. A pudingport és cukrot egy kevés tejjel csomómentesre keverjük.
9. Majd a maradék tej hozzáadásával sűrű pudingot főzünk belőle.
10. Félretesszük, hagyjuk kihűlni.
11. Ha a piskóta kihűlt, három részre vágjuk.
12. A kihűlt pudingot robotgéppel átkeverjük, és hozzáadjuk a kakaóport.
13. A habtejszínt felverjük, majd hozzáadjuk a pudinghoz.
14. Az alsó piskótalapra kenjük a krém harmadát, majd összetört keksszel megszórjuk.
15. Rátesszük a következő lapot, és megismételjük az előző folyamatot.
16. A harmadik lapot is ráhelyezzük, és a maradék krémmel bevonjuk a torta oldalát, illetve tetejét.
17. Tetszés szerint csokival, krémmel és keksszel díszítjük.
Csokiforgács elkészítése: Kevés olajjal olvasszunk fel egy tábla étcsokoládét, majd egy tepsi vagy tálca hátulján oszlassuk el! Tegyük hűtőbe! Ha megszilárdult, egy spatula segítségével csokoládéforgácsot készítünk belőle.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: