Oreos csokoládétorta

Kedvenc lakótársam, Adri megkért, hogy egy barátja szülinapjára süssek egy tortát. Csak annyi útmutatást kaptam, hogy csokitorta legyen. Ugyanis az ünnepelt egy “kicsit” töri a nyelvünket, szóval kb. így hangzott a kérése a tortát illetően: “Csoki, én, csoki, torta, én, csoki…”, és mindeközben mutogatta a bőrt a karján. 😀 Úgyhogy egy fini, mama-féle csokitortát álmodtam meg neki. Majd jött a telefonhívás, hogy legyen benne Oreo is. Szóval így lett az Oreos csokoládétorta. Elméletileg finom lett a végeredmény, úgyhogy nagyon örültem a pozitív visszajelzéseknek. 🙂 Próbáljátok ki ti is, a gyerkőcök tuti imádni fogják! 🙂 

Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/ 

Hozzávalók (20 cm):

Piskóta:

7 tojás

7 evőkanál cukor

4 evőkanál liszt

3 evőkanál kakaó – ha sötétebb piskótát szeretnétek, akkor mehet bele 4-5 evőkanállal is, de akkor csak 3 evőkanál lisztre lesz szükség + 1 evőkanál cukor

1 mokkáskanál sütőpor

Csokoládés krém:

1 csomag csokoládé puding

5 evőkanál cukor

5 dl tej

5 dl habtejszín

1 evőkanál cukrozott kakaópor – ha sötétebb krémet szeretnétek, akkor mehet bele cukrozatlan is, de akkor a pudingba tegyetek több cukrot, ha nem szeretnétek nagyon keserűre

rumaroma – opcionális

+ 10-15 Oreo keksz

Díszítés:

kakaóporba forgatott kókuszreszelék

10 dkg tejcsokoládé

Oreo keksz

Elkészítés:

1. A piskótához szétválasztjuk a tojásokat.

2. Egy tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjét.

3. Egy másikban pedig habosra keverjük a tojássárgáját a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásfehérje habhoz.

4. Végül pedig hozzáadjuk az átszitált lisztet, sütőport és kakaót.

5. A formát kibéleljük sütőpapírral vagy kivajazzuk és kilisztezzük – kivéve, ha szilikon formát használunk -, majd beleöntjük a masszát.

6. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

7. Amíg a piskóta sül, elkészítjük a pudingot.

8. A pudingport és cukrot egy kevés tejjel csomómentesre keverjük.

9. Majd a maradék tej hozzáadásával sűrű pudingot főzünk belőle.

10. Félretesszük, hagyjuk kihűlni.

11. Ha a piskóta kihűlt, három részre vágjuk.

12. A kihűlt pudingot robotgéppel átkeverjük, és hozzáadjuk a kakaóport.

13. A habtejszínt felverjük, majd hozzáadjuk a pudinghoz.

14. Az alsó piskótalapra kenjük a krém harmadát, majd összetört keksszel megszórjuk.

15. Rátesszük a következő lapot, és megismételjük az előző folyamatot.

16. A harmadik lapot is ráhelyezzük, és a maradék krémmel bevonjuk a torta oldalát, illetve tetejét.

17. Tetszés szerint csokival, krémmel és keksszel díszítjük. 

Csokiforgács elkészítése: Kevés olajjal olvasszunk fel egy tábla étcsokoládét, majd egy tepsi vagy tálca hátulján oszlassuk el! Tegyük hűtőbe! Ha megszilárdult, egy spatula segítségével csokoládéforgácsot készítünk belőle. 

Címkék: , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »