Hab a tortán

Mákos guba

Nagyon szeretem a mákos süteményeket, és talán ez az egyik legegyszerűbb. Így ha mákos desszertre vágyok, általában ezt készítem el. Próbáljátok ki tortaformában is! 🙂 
Az elkészítéséről szóló videót lentebb találjátok.
Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

IMG_0094_2

Hozzávalók:
5 db kifli
15 dkg darált mák
5 dkg porcukor
3 tojás
8 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dl tej
Vanília sodó:
2 tojássárgája
3 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál liszt
5 dl tej

Elkészítés:
1. A kifliket karikákra vágjuk.
2. A mákot és a porcukrot összekeverjük.
3. A tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
4. Egy lábasban a tejet elkezdjük melegíteni, majd hozzáadjuk a cukorral elkevert tojássárgáját.
5. Összemelegítjük, de nem forraljuk!
6. Egy nagy tálat kivajazunk, majd a következő sorrendben összeállítjuk: kifli, porcukros mák, tejes öntet. 
7. A rétegeket addig ismételjük, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
8. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
9. Ezalatt elkészítjük a vaníliás sodót, amihez elsőként a tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
10. Majd hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, végül pedig hozzáöntjük a tejet.
11. Vízgőz fölött besűrítjük.
12. A mákos gubát vanília sodóval leöntve tálaljuk.

IMG_0095_2

IMG_0113_2

IMG_0106_2

IMG_0107_2

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!