Hab a tortán

Málnás mousse torta

Ebben a nagy melegben nem igazán kívánom a tömény édességeket, így most egy könnyed, gyümölcsös tortát hoztam nektek. 
Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

IMG_0039_2

Hozzávalók (18 cm):
Piskóta:
3 tojás
3 evőkanál cukor
1,5 evőkanál liszt
1,5 evőkanál kakaó
1 mokkáskanál sütőpor
Málnás krém:
10 dkg málna
60 g natúr joghurt
50 g porcukor
8 g zselatin
0,25 l víz
1,5 dl habtejszín
Csokoládé lapok:
50 g étcsokoládé
1-2 evőkanál étolaj
Díszítés:
10-12 szem málna
5 dkg étcsokoládé
1-2 evőkanál étolaj

Elkészítés:
1. Először is a piskótát készítjük el, ehhez a tojásokat szétválasztjuk. 
2. Kemény habbá keverjük a tojásfehérjét. 
3. A cukorral habosra keverjük a tojássárgáját, majd ezt hozzáadjuk a tojásfehérje habhoz, végül hozzátesszük a liszttel elkevert kakaóport és sütőport, majd óvatosan, a fehérjehab túlzott megtörése nélkül összekeverjük.
4. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, megsütjük. Ha kész a piskóta, hagyjuk kihűlni.
5. Amíg a piskóta sül, a csokoládé lapokhoz az étolajjal megolvasztjuk a csokoládét. 
6. Majd egy sütőpapírral lefedett tálcára öntjük, vékonyan elkenjük.
7. Kb. 30 percre hűtőbe tesszük, hogy a csoki megdermedjen.
8. Ha kész, kisebb darabokra törjük.
9. Ha a piskóta kihűlt, elkészítjük a málnás krémet. 
10. A málnát, porcukrot és joghurtot botmixer segítségével pépesre keverjük.
11. A habtejszínt kemény habbá verjük.
12. A hideg vízben kb. 10 perc alatt megduzzasztjuk a zselatinport.
13. Majd 10 másodpercre mikróba tesszük, hogy megolvadjon.
14. A joghurtos málnakrémből pár evőkanállal elkeverünk a zselatinban, majd hozzáadjuk a krém többi részéhez.
15. Végül hozzáadjuk a felvert habtejszínt is.
16. Összeállítjuk a tortát: A piskóta köré visszatesszük a tortakarikát, majd a krém negyedét rákenjük.
17. Erre rátesszük a csokoládé lapok harmadát.
18. Majd újra krém, csoki, krém, csoki, végül pedig a krém maradék része.
19. Friss málnaszemekkel és olvasztott csokoládéval díszítjük.
TIPP: Szeleteléshez használjunk forró vízbe mártott – majd szárazra törölt – kést, hogy a csokoládé lapokat el tudjuk vágni!

IMG_0048_2

IMG_0052_2

IMG_0008_2

IMG_0023_2

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!