Hab a tortán

Császármorzsa

A császármorzsa – eredeti nevén Kaiserschmarrnegy nagyon elterjedt, és a volt Osztrák-Magyar Monarchia területén mai napig népszerű desszert. Ám nem összetévesztendő a búzadarából készült változatával, ugyanis azt daramorzsának nevezzük. Én még csak a lisztes verziót próbáltam, és nagyon szeretjük, úgyhogy nem nagyon próbálkoztam más recepttel. Roppant egyszerű elkészíteni, és ha este egy kis finomságra vágytok, ez a tökéletes választás. 🙂
Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

IMG_0012_2

Hozzávalók:
3 tojás – ha nagyon kicsik a tojások, akkor 4
1 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
10 dkg liszt
1,2 dl tej
1 evőkanál margarin

Elkészítés:
1. A tojásokat szétválasztjuk, majd a tojássárgáját a csipet sóval, a cukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük.
2. Majd felváltva hozzáadjuk a lisztet és a tejet. – Sűrű palacsintatésztát kell kapnunk.
3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
4. Majd ezt hozzáadjuk a lisztes keverékhez, óvatosan összekeverjük.
5. A margarint egy edényben megolvasztjuk.
6. Ha megolvadt – nem szükséges nagyon felmelegíteni -, hozzáadjuk a tésztát. 
7. Hagyjuk, hogy egy kicsit megsüljön az alja, majd kavargatjuk, tetszés szerinti méretre szaggatjuk, készre sütjük. 
8. Porcukorral hintve és baracklekvárral tálaljuk. 

IMG_0018_2

IMG_0016_2

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!