Hab a tortán

Almás lepény

Már korábban a Pudingos-almás szelet receptjénél említettem, hogy az almás lepény a kedvenc sütim. Íme, elhoztam nektek a receptjét. A receptet 35×40 cm-es tepsihez adtam meg, mert én is ebben a méretben szoktam megsütni. Lehet kisebb adagot sütni, de nem érdemes! Higgyétek el, nagyon gyorsan el fog fogyni. 🙂
Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

3

Hozzávalók:
Tészta:
1 kg liszt
2 csomag sütőpor
40 dkg margarin
4 tojássárgája
20 dkg cukor
1 kis doboz tejföl
1 dl tej
1 csipet só
Töltelék:
24 közepes alma (kb. 4 kg)
16 dkg cukor
4-5 kávéskanál fahéj
Tetejére:
2 tojássárgája

Elkészítés:
1. A lisztet, sütőport, sót és cukrot összekeverjük, majd elmorzsoljuk benne a margarint.
2. Hozzáadjuk a tojássárgáját, tejet, illetve tejfölt, és puha tésztát gyúrunk belőle.
3. Amíg elkészítjük a tölteléket, addig konyharuhával lefedve pihentetjük a tésztát.
4. A töltelékhez az almákat megpucoljuk és lereszeljük.
5. A lereszelt alma levét jól (!) kinyomjuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat.
6. A tésztát két részre szedjük, az egyiket tepsi méretűre nyújtjuk.
7. Majd kivajazott és kilisztezett tepsibe fektetjük.
8. Rátesszük az almás tölteléket, majd a másik, tepsi méretűre nyújtott tésztalapot.
9. Tetejét megkenjük a tojássárgájával, és villával megszurkáljuk.
10. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.

1

2

4

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!